strona główna - PIECZONE ZIEMNIAKI FASZEROWANE SCHABEM Z KOMINA

PIECZONE ZIEMNIAKI FASZEROWANE SCHABEM Z KOMINA

wstecz

 

SKŁADNIKI:

• Schab z Komina od Kabanosa
• ziemniaki
• sól, pieprz
• brokuły
• ser mozzarella
• czosnek
• świeża bazylia

 

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki ze skórką starannie wyszorować, ugorować w mundurkach - w osolonej wodzie.

Pokroić na połówki i łyżeczką wybrać miąższ, tak aby zrobić wgłębienie na farsz.

Brokuły ugotować osobno - w osolonej wodzie.

Czosnek zmiażdżyć w prasce i wymieszać z pokrojonym drobno Schabem z Komina od Kabanosa,

serem i miąższem z ziemniaków. Przyprawić do smaku.

Połówki ziemniaków napełnić tak powstałą masą.

Ułożyć w foremce wysmarowanej masłem i piec 10 minut w 200°C.

Potrawę można udekorować świeżą bazylią. Smacznego!

 

wstecz